Prijavite se

Movember ili Brkati novembar je posvećen fizičkom i mentalnom zdravlju muškaraca. Simbolizuje borbu protiv raka prostate i testisa.

Deo sredstava od svake online kupovine u novembru doniramo Insititutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Vakame alga

Vakame (Wakame) alga je jestiva vrsta smeđih morskih algi poreklom iz priobalnih područja istočne Azije, posebno popularna u japanskoj kuhinji. Osim u ishrani, koriste se i u kozmetici, gde su cenjene zbog sadržaja minerala, polisaharida i drugih jedinjenja koja mogu imati korisnu ulogu u formulacijama za negu kože.
U kozmetičkim proizvodima, ekstrakt vakame alge najčešće se koristi kao sastojak koji doprinosi hidrataciji i pomaže u održavanju mekoće kože. Sadrži i fukoidan, polisaharid koji se proučava zbog svojih bioloških svojstava, kao i druge materije koje mogu doprineti antioksidativnom delovanju ekstrakta. Zbog toga se vakame alge mogu naći u kremama, serumima, maskama i preparatima za negu tela.